SARU THE FOOD DUDE
HELLO EVERYONE WELCOME TO OUR BLOG🙏🙏
IN OUR BLOG WE WILL EXPLORE DIFFERENT DISHES OF INDIA FROM NORTH TO SOUTH AND FROM EAST TO WEST.
NOT ONLY DISHES BUT RECIPIES TOO💗
नमस्ते सभी को आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग मे 🙏🙏
इस ब्लॉग मे हम सब अलग अलग खाने के डिश के बारे मे जनेगे उतर से दक्षिण तक और पूर्व से पश्चिम तक ।
सिर्फ दिसहेस ही नहीं पर रेकीपएस भी 💗।
SO LETS BEGIN WITH KERALA MORE SPECIFICALLY "EVERGREEN CITY OF INDIA"- THIRUVANANTHAPURAM
तो सुरू करते है केरेल से बहुत अंदर से "एवर्ग्रीन सिटी ऑफ इंडिया "- थिरुवंथापुरम .
(1) GHEE ROAST DOSA
(१ ) घी रोस्ट धोसा
DO you know why this ghee roast dosa is served as in cone shaped?
AS it is bit different fron normal dosa bec it contains more amount of raw rice and less amount of yellow gram whicjh give the ghee roast its crispiness and shape.
Recipie given below do check out.👇
क्या आपको पता है घी रोस्ट ढोसए को कोन आकार मे क्यू दिया जाता है ?
यह दूसरे ढोसए से थोड़े अलग है क्युकी इनमे कचे चावल ज्यादा है पीली डाल से जो इसे ये आकार देने मे मदद करता है।
(2) PUTTU
(२ )पुत्तू
PUTTU IS ALSO ONE OF THE DELICACY OF EVERGREEN CITY OF INDIA. IT IS USUALLY CYLINDRICAL IN SHAPE MADE UP OF RICE, DECORATED WITH DIFFERENT COLOURFUL LAYERS OF FRESHLY GRATED COCONUT .
IT IS SERVED WITH THE CHICKPEA CURRY.
SO DONT MISS THE RECIPE DO CHECK OUT BELOW👇
पुत्तू भी एक विनम्रता है एवर्ग्रीन सिटी ऑफ इंडिया की । ये ज्यादा तर बेलनाकार मे मिलती है चावल से बनी इस डिश को तरह तरह के रंगीन फ्रेश नारियल की लैअर से सजाया जाता है और चिक्पी करी के साथ परोसा जाता है ।
रेसपी देखना मत भूलना 👇।
(3) APPAM
(३ )अप्पम
The appam is another pancake style breakfast dish easily available at the roadside in the capital city of Kerala , this tasty Breakfast is served with different types of chutneys.
Check out the "Recipe below"👇.
अप्पम एक और पैन्कैक तरह का नाश्ता है जो की आसानी से रोड्साइड पे मिल जाता है कैपिटल सिटी केरेल मे , इस स्वादिष्ठ नाश्ते को तरह-तरह की चटनी के साथ दिया जाता है ।
रेसपी देखना न भूले नीचे 👇 ।
(4) Kerala prawn curry
(४ )केरेल प्रवण करी
Spicy and Tangy , in a coconut milk , base served piping hot with steamed rice or Appam, which put smile on people Face though you will find multiple types of this curry but all will give a same flavours.
Check out the "RECIPE BELOW"👇.
तीखी और टँगयी , इस को नारियल के शेल मे गरम चावल या अप्पम के साथ दिया जाता है जो लोगों के चेहरों पर खुशी ले आते है आप सभी को ये अलग -अलग तरह की मिल जाएगी पर इसका स्वाद एक ही रहेगा ।
रेसपी डेकन न भूले नीचे 👇।
(5) FISH MOLEE
(५ )फिश मोली
Check out the "Recipe below" 👇 .
इसे लोकली मिलने वाले फ्रेश, मछली से बनाया जाता है यह एक नारियल बेस्ड करी है जो की केरेल की फिश करी से अलग है यह थोड़ी अलग है क्युकी पहले इसमे रस बंता है और फिर टली हुई मछली डालती है ।
रेसपी देखना न भूले 👇
FOR EXPLORING MORE DISHES STAY TUNED😀😃
और देखने के लिए बने रहे 😃😃
Welcome back again to are blog🙏🙏
In are this blog we are going to look upon the dishes of "Quilon District"(kollam)and their recipes.
आप सभी का फिर से स्वागत है हमारे ब्लॉग मे 🙏🙏
इस ब्लॉग मे हम देखेंगे कुछ दिसहेस के बारे मे जो के है "क्विलॉन डिस्ट्रिक्ट "(कॉलम )
और उनकी रेसपी ।
(1) Uzhunnu Vada
(१ )ऊज़हूननु वादा
With the super crispy skin and delightfully soft insides , the good old ural dal vada or uzhunnu vada enjoys the reputation as the most favoured snack at tea time a plate of ghee roast dhosa or masala dhosa is incomplete without this.
Check out the Recipe below👇
बड़ी ही क्रिस्पी स्किन और सॉफ्ट अंदर के साथ , यह पुराना उरल दाल वादा और उज़हूननु वादा इजत के मजे लेता है क्युकी सब लोग चाय के साथ इसे ही सबसे सही मानते है और घी रोस्ट धोसा और मसाला धोसा तो अधूरे है ।
रेसपी देखना न भूले 👇
(2) Mulaku Bajji
(२ ) मूलकू बजजी
Nice
ReplyDeleteVery nice
ReplyDeleteGood effort